Szkolenie - Auditor wiodący systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności wg ISO 22000

Typ oferty: szkolenie zamknięte
Tematyka: Sprzedaż i marketing » zarządzanie sprzedażą
Zarządzanie jakością » zarządzanie jakością
Czas trwania:
Wartość: Cena do ustalenia

Organizator szkolenia:

Logo firmy BSI Group Polska Spółka z o.o.
Masz pytanie do tej oferty? Napisz lub zadzwoń teraz! Pokaż dane kontaktowe A może chcesz zobaczyć komplet informacji o tej firmie? TAKNIE (pokaż tylko kontakt)
  • Numer telefonu: 223306180
  • Adres e-mail: infopoland@bsigroup.com

Informacje podstawowe:

Miedzynarodowo rozpoznawana norma opracowana przez branżę spożywczą dla branży spożywczej. Ta norma zamierza zharmonizować wymagania systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności przez cały łańcuch dostawy żywności. To szkolenie umożliwi Państwu interpretację wymagań normy systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności, aby ułatwić Państwu wdrożenie jej wymagań kiedy wrócicie do swoich organizacji. To szkolenie zapewni Państwu umiejętności i technikę aby mierzyć skuteczność systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności poprzez audit.
Kto powinien uczestniczyć?
Uczestnicy, którzy mają wiedzę o normach systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności, auditowaniu i znajomość zasad HACCP. To nie jest obowiązkowe, kurs jest kierowany do osób początkujących w procesie auditowania na zgodność z ISO 22000, ale uczestnicy powinni mieć profil który ma podstawy bezpieczeństwa żywności.

Program szkolenia:

Korzyści dla Państwa Biznesu:
Wdrożenie międzynarodowego systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności poprzez cały biznes i wdrożenie procesów oraz zasad związanych z analizą ryzyka bezpieczeństwa żywności HACCP. Również dalsze zrozumienie roli i odpowiedzialności auditorów oraz auditorów wiodących w kontekście auditów na zgodność z ISO 22000 oraz umiejętność zaplanowania, przygotowania, wykonania i raportowania werbalnego jak i pisemnego o audicie na zgodność z ustalonymi kryteriami.

Metodologia:

Struktura kursu:
• Zrozumienie gdzie ISO 22000 wpasowuje się w systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności,
• Wprowadzenie i wdrożenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności według
ISO 22000,
• Omówienie roli auditora wiodącego i auditora,
• Omówienie powiązań krajowych / międzynarodowych / prawodawstwo,
• Zasady HACCP ‘u oparte o codex alimentarius,
• Przygotowanie polityki bezpiecznej żywności i praktyki,
• Planowanie,
• Wdrożenie i funkcjonowanie,
• Sprawdzanie i działania korygujące,
• Walidacja i weryfikacja,
• Przegląd przez kierownictwo,
• Planowanie auditu i podejście do niego,
• Weryfikacja na terenie zakładu – podejście i techniki,
• Niezgodności i podejście do nich,
• Przeprowadzenie auditu.

Materiały dydaktyczne:

Cena kursu obejmuje: certyfikat, materiały szkoleniowe, wyżywienie oraz zakwaterowanie od godziny 17:00 dnia poprzedzającego rozpoczęcie szkolenia.

Przyznawane certyfikaty:

TAK

Referencje:

BSI Group Polska Sp. z o.o.
ul. Królewska 16
00-103 Warszawa
T: +48 (22) 330 61 80

Termin do ustalenia z Oferentem...

Rabat do ustalenia z Oferentem...